För mäklare

Här hittar du information som ofta efterfrågas av mäklare i samband med försäljning och överlåtelser.

Medlemsansökan sker via SBC. Föreningens pantregister administreras av SBC.

BRF Spinnhuset bildades 1987 och förvärvade fastigheten Olivedal 3:11 under hösten 2012. I föreningen finns totalt 21 lägenheter varav 19 upplåts som bostadsrätt och 2 som hyresrätt. Den totala boarean är 1035 m2.

Föreningens fastighet är belägen på Övre Djupedalsgatan 5, strax intill Nordhemsskolan i stadsdelen Linnéstaden i Göteborg. Föreningens ekonomiska förvaltning och fastighetsskötsel sköts av SBC. Sedan 2013 är föreningen medlem i intresseorganisationen Bostadsrätterna, en intresse och medlemsorganisation för bostadsrättsföreningar.

I samband med ombildningen avsatte föreningen pengar för framtida renoveringar av fastigheten, bl a konvertering till fjärrvärme och renovering av tak, fasad och fönster. Föreningen arbetar systematiskt efter den underhållsplan som togs fram i samband med ombildningen till bostadsrätt. Under 2014 har fastigheten konverterats till fjärrvärme och under 2015 byttes fastighetens tak. Kommande renoveringsprojekt inkluderar byte av fönster, upprustning av fasaden och byggande av balkonger.

Byggnadsår: 1905 Registerbeteckning: Olivedal 3:11
Församling: Göteborg Oscar Fredrik 
Adress: Övre Djupedalsgatan 5, 5A-B-C 
Ägarstatus tomt: Äganderätt, tomtarea 451 m2
Ombyggnad: 1972/73 Stambyte och tillbyggnad av lägenheter i vindsvåning. 1995 Installation av frånluftsfläktar. 2014 konvertering av fastigheten till fjärrvärme.
Försäkringar: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar med bostadstillägg. 
Bredband: Samtliga lägenheter har Comhems med tillgång till digital-TV, bredband och telefoni.
Uppvärmning: Fjärrvärme från Göteborg Energi
Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, källare, cykelförråd
Byggnadsmaterial: Stenlagd grund direkt mot berg, stomme av tegel, bjälklag med ingjuten räls i tegel/betong, yttertak brandtäckt plåt, fönster med 2-glas
Tvättstuga: Tvättstuga i källare (uppgång A) med tvättmaskin, torktumlare, separat centrifug och torkrum.
Medlemskap: Juridisk person accepteras ej som medlem. Delat ägande tillåts.
I avgiften ingår: Vatten, värme, sophämtning och Kabel-TV. 

Avgifter i samband med överlåtelse, pantsättning och andrahandsupplåtelse: I enlighet med föreningens stadgar tas avgift ut i samband med överlåtelse, pantsättning och andrahandsupplåtelse. Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5 % (ca 1.110 SEK) och pantsättningsavgiften till 1 % (ca 440 SEK) av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Avgift för andrahandsupplåtelse uppgår årligen till 10 % av gällande prisbasbelopp (ca 4.443 SEK). Avgift för andrahandsupplåtelse betalas av bostadsrättshavare som upplåter sin lägenhet i andra hand.

Kontaktuppgifter ekonomisk förvaltare:
SBC Göteborg
Box 2503
403 17 Göteborg
sbc.se

Medlemsansökan: Kontakta styrelsen   

Energideklaration:Energideklaration  

Föreningens stadgar: Stadgar